top of page
Search
annevolmari

Mielen leikki

Mielellään leikki, mielellä leikki, mielen leikki.... leikkimielellä!


Olin keskellä nelivuotista Ihminen tavattavissa -terapeuttikoulutustani, kun kävellessäni koirani kanssa metsässä potkiskelin kantoja ja kiviä ja mietin, että on tämä kaikki kyllä aikamoista mielellä leikkimistä!


Kun itseään on käynyt läpi ja aikansa tuijotellut sisintään, kohdannut vanhoja pelkoja, oppinut tunnistamaan tunteitaan ja ymmärtämään mistä jotkin vahingolliset (ajattelu)tavat kumpuavat, on aivan selvää, että ajattelu muuttuu. Mieli muuttuu. Suunta on kohti ihmisyyttä, kohti sitä joksi aikanaan synnyin. Matkalla sinne tulee kuitenkin hetkiä, kun kompuroi ja niin sanotusti putoaa kuoppiin. Tulee vastoinkäymisiä, väsyy, ärtyy ja iskee epätoivo ja epäilys. Silloin ärsyttää syy-seuraussuhteiden näkeminen ja ymmärtäminen, ja kun jossain kohtaa siinä kuopan pohjalla ennen nousua takaisin ylös kyseenalaistaa väsyneenä kaiken, huomaa kysyvänsä itseltään, että onko tässä kyse vain mielellä leikkimisestä? Luulenko vain seuraavani jotain elämäni punaista lankaa, jota en välillä näe ollenkaan! Olen työssä, joka on omalla tavallaan merkityksellistä, mutta ei varsinaisesti minua, joten mietin, että pitäisikö mennä oikeisiin töihin ja lopettaa tämä mielellä leikittely?


Siinäpä se kaiken juju itseasiassa onkin, mielellä leikittely. Me voimme itse asettaa ajatuksemme, voimme asettaa itsellemme tavoitteita, unelmia ja haaveita, kyllä, ja ne voivat kaikki toteutua. Ohjaudumme niitä kohti, koska ohjaamme mieltämme. Mieli on muokattavissa. Sillä voi ikäänkuin leikkiä.


Leikki. Leikki taas on luovuutta. Terve lapsi leikkii, on tuttu sanonta. Leikin avulla lapsi opettelee maailmaa varten. Leikkiessä järki (ego) väistyy luovuuden (sielun) tieltä. Leikki on luovuutta. Luovuus luo uutta, sillä ei ole rajoja. Leikki on aikuisellekin tärkeää. "Eläimillä leikki on yksi keskeisimpiä keinoja vahvistaa kehoa ja mieltä. Leikki syventää yhteenkuuluvuuden tunnetta, vapauttaa elämää ja luovuutta.", kirjoittaa psykoterapeutti, valmentaja ja kouluttaja Henriika Maikku 14.5.2019 Soul Teamin Facebook -postauksessaan.


Leikkiä voi käyttää myös työvälineenä silloin, kun ei huvita. Leikin taiteilijaa, kun ei ole yhtään motivaatiota. Leikin ahkeraa perheen äitiä, kun väsyttää laittaa ruokaa tai siivota keittiö. Leikki toimii rooliin heittäytymisenä. Joskus on helpompaa leikkiä kuin olla tosissaan.


Tästä syntyy blogini nimi, Mielen leikki. Minulle se on esimerkiksi aistit auki luonnossa kulkemista. Oivallan siellä näkemäni kautta paljon asioita, otan kuvia ja kerron sen täällä. Metsässä mieli leikkii. Se oivaltaa uutta ja muuttaa sen kuviksi.

Maalatessani mieli myös leikkii ja luo omia maailmojaan omista ja/tai asiakkaan tunnetiloista käsin herättäen tunteita ja ajatuksia niin minussa kuin katsojassakin.


Mielen leikki löytää uudelleen vanhaa, oivaltaa ja pukee sen toiseen muotoon.


34 views0 comments

Recent Posts

See All

Kesken

Comments


bottom of page