Acerca de

Tule nähdyksi ja kuulluksi juuri sellaisena kuin olet

Kaikki tiet vievät Roomaan

… silloin, kun haluat mennä Roomaan. Minä väitän näin.

 

On olemassa monenlaista terapiaa. On musiikkiterapiaa, kirjallisuusterapiaa, kuvataideterapiaa, kehollista terapiaa, tanssiterapiaa,  rosen-terapiaa, enkeli-, energia- ym hoitoja, eri suuntauksiin perustuvia keskusteluterapioita (kognitiivista, psykodynaamista, lyhytterapiaa jne), yksisarvisterapiaa, voimauttavaa valokuvausta, eläinavusteista terapiaa, lauluterapiaa, musiikkiterapiaa, uniterapiaa, TRE:tä, edmr-terapiaa, meditontia, joogaa, retriittejä, tarinateatteria, psykodraamaa, perhekonstellaatiota.

 

Mistä ihmeestä tiedät mihin terapiaan hakeutua? Mikä sopii juuri sinulle? Onko jokin parempi kuin toinen?

 

Minä väitän, että silloin, kun koet voivasi huonosti ja haluat alkaa tutkia sen huonon olon syitä, etsiä itseäsi, niin on aivan sama mitä terapiamuotoa siihen käytät.

 

Kaikki tiet vievät oman itsen äärelle.

Tärkeintä on vain valita eri teistä se, mikä tuntuu eniten omalta.

Minä tarjoan eri suuntauksiin perustuvaa keskusteluterapiaa. Painopiste on ehkä eniten psykodynaamisen puolella. Omassa työssäni käytän myöskin tarpeen mukaan kuvakortteja, maalaamista ja valokuvaa.

Kuvakorteista nousee esiin symbolien merkitys. Kortit eivät ennusta mitään vaan auttavat näkemään oman ongelman symbolien kautta ja ehkä myös toisesta näkökulmasta. Maalaaminen hahmottaa kuvalliseen muotoon oman mielen myllerrystä ja auttaa näkemään oman tilanteen vähän kauempaa ja aina alitajuisiin prosesseihin asti. Symboliikka nousee siinäkin tärkeäksi. En tulkitse kuvia vaan katsomme yhdessä ja Valokuvan kautta syntyy katse itseen toisen näkemänä. Se muuttaa tapaa, jolla itseään katsoo. Ei syyttä puhuta voimauttavasta valokuvauksesta.

Puhun eri suuntauksiin perustuvasta terapiasta, koska koulutuksessani hyödynnettiin ja käytiin läpi eri suuntauksia. Kuten edellä väitin, terapian suuntauksella ei ole niin väliä, kunhan itse koet terapiatavan ja terapeutin omaksesi.

 

Kun kyse on vakavasta masennuksesta, traumasta tai muusta psyyken vakavasta häiriöistä, niin toki suositellaan tietyn tyyppistä terapiaa ja silloin tilanne on aivan toinen.

Let’s Work Together

Get in touch so we can start working together.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Thanks for submitting!