top of page
Search
  • annevolmari

Mitä sinä minua tuijotat?


Puolitoista vuotta sitten tunsin tarvetta maalata vaalean hevosen. Malliksi löysin kuvan SOUL TEAMin upeasta Lusitano-orista Liricosta. Kävin parhaillaan heidän SEAL-koulutustaan (Soulteam Equine Assisted Learning -vaativien vuorovaikutustaitojen koulutus).


Kuva: SoulTeam

Pääsen töiden kanssa yleensä alkuun ihan hyvin ja sitten ne jäävät odottelemaan. Tämä työ oli työhuoneessani maalaustelineessä pitkiä aikoja ja huomasin sen tuijottelevan minua sinnikkäästi. Aloin kysellä siltä ohimennessäni, että mitä sinä minua oikein tuijotat? Mitä sinä tuijotat?? Mitä me tässä toisiamme tuijotamme? Ja vähitellen sen ympärille nousi ajatuksia.
Kun itseensä katsoo, se on yleensä omaan sieluunsa ja sisimpäänsä sukeltamista ja oman sisäisen maailman tutkimista. Senkin kolkan, joka on vaiettu ja salattu, tuntematon ja ehkä tiedostamatonkin. Omien asioiden läpikäyminen on kipeää ja se usein sattuu.


On rohkeaa tutkia itseään, katsoa itseään rehellisesti ja nähdä ja hyväksyä se kaikki rumakin. Ja kaiken sen jälkeen voi syntyä yhteys itseen. Kun syntyy yhteys itsee, syntyy yhteys maailmaan, omiin unelmiin ja haaveisiin ja kykyyn nähdä ja tiedostaa ja ymmärtää myös unet osana itseään.


Alkoi raivaus.

Alkoi tavaroiden läpikäynti: mistä luovun, mikä on tärkeää, mikä on roskaa… Rankkaa, mutta palkitsevaa.

Kuin oman itsen läpikäynti: mitä ovat omat toimintamallini ja mistä ne kumpuavat. Mitkä niistä ovat haitallisia ja mistä niistä voin luopua.

Sitä minä minussa tuijotan.


Nyt kun tavaraa on käyty läpi, siivottu ja laitettu paikoilleen, oloni on selkeä, energinen ja puhdas. Samoin käy, kun käy itseään läpi. Asiat selkeytyvät, alkaa olla helpompi olla ja hengittää ja löytyy ehkä uusia polkuja kuljettavaksi.


Maalasin yhden seinistä harmaaksi ja mietin, että seinälle sopisi taulu. Ja kuinka ollakaan, nostin siihen tämän taulun, josta olen kertonut ja toden totta, tajusin sitten sen sopivan nimenkin: to (Dream)


Taulu, joka kehottaa tutkimaan itseään, löysi tiensä seinälle huoneeseen, jonka raivaus sai aikaan uuden sukelluksen itseeni.


Vapauta sisimpäsi - vapautat kykysi unelmoida.
Vaikka taulu on omalla seinälläni, se on silti myös myynnissä. Jos tarina koskettaa sinua ja haluat taulun omaksesi, ota rohkeasti yhteyttä.

56 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page